Η ΒΟΤΑΝΙΚΗ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΔΡΑΣΗ

KLORANE BOTANICAL FOUNDATION

Για 25 χρόνια, το KLORANE BOTANICAL FOUNDATION στέκεται δίπλα στη φύση  αποδεικνύοντας εμπράκτως το πάθος για τη βοτανική.

Το όραμά μας: να αποκαταστήσουμε τα φυτά στη σωστή θέση τους δηλαδή στο κέντρο της ζωής μας και να διατηρήσουμε τη βιοποικιλότητα.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ

Προστατεύουμε ενεργά τα απειλούμενα είδη φυτών μέσω συγκεκριμένης δράσης. Όπως με τη φύτευση 10.000 δέντρων χουρμαδιών της ερήμου κάθε χρόνο δημιουργώντας το «Μεγάλο πράσινο τείχος» στη Σενεγάλη, ή 10.000 ελαιόδεντρα στην Πελοπόννησο το 2007 μετά από καταστροφικές δασικές πυρκαγιές.

ΕΞΕΡΕΥΝΟΥΜΕ

Εξερευνούμε ασταμάτητα τη βιοποικιλότητα των φυτών υποστηρίζοντας τις πανεπιστημιακές διατριβές ή αποκαθιστώντας παλιά φυτολόγια.

ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ

Μοιραζόμαστε το πάθος μας στη βοτανική όσο το δυνατόν ευρύτερα μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, του Botany for Change και του "UNESCO GREEN CITIZENS".

 

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΜΑΣ

Το να φυτεύεις είναι μια ευγενής τέχνη:

Να τοποθετείς έναν σπόρο σ’ένα εύφορο έδαφος, να του δίνεις τροφή και να τον προστατεύεις.

Να τον ενθαρρύνεις στην αρχή του ταξιδιού του μέχρι να σταθεί στα πόδια του και να είναι τόσο δυνατός για να αντιμετωπίσει τον κόσμο μόνος του!

Για περισσότερα από 25 χρόνια, το ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚLORANE που ιδρύθηκε το 1994 από τον Pierre Fabre δεν φυτεύει μόνο σπόρους αλλά έχει και πάθος για τη βοτανολογία και δεσμεύεται να προστατεύει και να διατηρεί τη φυτική μας κληρονομιά.

Τα φυτά είναι ένα παράθυρο στον κόσμο μας, τόσο στο μέλλον όσο και στο παρελθόν μας.

Τα φυτά είναι το μονοπάτι για ένα καλύτερο, πιο βιώσιμο μέλλον – το σημάδι μιας υπεύθυνης κοινωνίας.

Τα φυτά είναι ακόμα το κλειδί που δίνουμε στα παιδιά μας, ένα σύμβολο πλούτου – παράλληλα όμως τόσο εύθραυστο – για τον κόσμο τους.