Περισσότερα από 20 χρόνια δέσμευσης και πάθους για τη βοτανολογία

KLORANE BOTANICAL FOUNDATION

Φυτεύοντας τους σπόρους του πάθους για τη βοτανολογία

Το να φυτεύεις είναι μια ευγενής τέχνη:

  1. Να τοποθετείς έναν σπόρο σ’ένα εύφορο έδαφος.
  2. Να του δίνεις τροφή και να τον προστατεύεις.
  3. Να τον ενθαρρύνεις στην αρχή του ταξιδιού του μέχρι να σταθεί στα πόδια του και να είναι τόσο δυνατός για να αντιμετωπίσει τον κόσμο μόνος του!

Για περισσότερα από 20 χρόνια, το ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚLORANE που ιδρύθηκε το 1994 από τον Pierre Fabre  δεν φυτεύει μόνο σπόρους αλλά έχει και πάθος για τη βοτανολογία και δεσμεύεται να προστατεύει και να διατηρεί τη φυτική μας κληρονομιά.

Τα φυτά είναι ένα παράθυρο στον κόσμο μας, τόσο στο μέλλον όσο και στο παρελθόν μας.

Τα φυτά είναι το μονοπάτι για ένα καλύτερο, πιο βιώσιμο μέλλον – το σημάδι μιας υπεύθυνης κοινωνίας.

Τα φυτά είναι ακόμα το κλειδί που δίνουμε στα παιδιά μας, ένα σύμβολο  πλούτου – παράλληλα όμως τόσο εύθραυστο – για τον κόσμο τους.

To ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚLORANE είναι πιστό σε 3 αποστολές:

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ τα φυτικά είδη προς εξαφάνιση.

To Βοτανικό Ίδρυμα Κlorane στηρίζει κυρίως το πρόγραμμα του Μεγάλου Πράσινου Τείχους, αληθινού πνεύμονα πρασίνου που στοχεύει στην καταπολέμηση της ερημοποίησης και της φτώχειας στο Σαχέλ με τη φύτευση 60.000 χουρμαδιών της ερήμου στη Σενεγάλη μέσα σε 6 χρόνια. Αυτή η δράση έχει αναγνωριστεί από την UNESCO στα πλαίσια του προγράμματος UNESCO GREEN CITIZENS, γίνε εσύ η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο με εμβληματικό παράδειγμα την εκπαίδευση στη διαρκή ανάπτυξη με 10 παραδείγματα σε όλο τον κόσμο.

Στην Ελλάδα, το ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚLORANE βοήθησε ενεργά την Ελλάδα το 2007 φυτεύοντας 10.000 ελαιόδεντρα για να ξαναδώσει ελπίδα στην περιοχή της Φιγαλείας του Νομού Ηλείας.

ΕΞΕΡΕΥΝΟΥΜΕ

EΞΕΡΕΥΝΟΥΜΕ τον κόσμο των φυτών για να αυξήσουμε τη γνώση μας και να εμβαθύνουμε στην βιοδιαθεσιμότητα.

Το ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚLORANE δεσμεύεται σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διατήρησης των απειλούμενων ενδημικών ειδών στην Αργεντινή σε συνεργασία με το βοτανολογικό κήπο Carlos Thays στο Μπουένος Άιρες και το BGCI (Botanic Gardens Conservation International). Συνεργάζεται επίσης με πανεπιστήμια σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αναβίωσης εξαφανισμένων ενδημικών φυτών στην Ελλάδα και τη Ρουμανία.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΜΕ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΜΕ όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε, ειδικά τα παιδιά, με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ποικιλία και την εύθραυστη φύση της βοτανικής κληρονομιάς μας.

Το παιδαγωγικό πρόγραμμα «Οι σπόροι του Βοτανολόγου» σκοπεύει στην ευαισθητοποίηση των παιδιών σχολικής ηλικίας καθώς και των δασκάλων τους προσφέροντας δωρεάν καινοτόμα εγχειρίδια που παραπέμπουν σε παιχνίδι: εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα «Ψηφιακό φυτολόγιο», IK-BOTANIC, φακελάκια με σπόρους, οδηγός φύτευσης… Το ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚLORANE ενισχύει τη συμμετοχή του ως φορέας της αλλαγής, όντας συνεργάτης και ιδρυτής του UNESCO GREEN CITIZENS. Αυτή είναι η σπορά μας.

Αυτό είναι το πάθος που καλλιεργούμε.
Αυτή είναι η κληρονομιά μας για σήμερα και για αύριο.
Η αποστολή μας δεν είναι καθήκον, είναι ευχαρίστηση και προνόμιο:
Να δώσουμε πίσω στα φυτά που ομορφαίνουν και εμπλουτίζουν την κάθε μέρα μας, αυτό που τους αξίζει.