ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ
ΓΙΝΕ ΕΣΥ Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Το ταξίδι στη Γαλλία...

Εσείς τι κάνετε καθημερινά για να ζείτε σε ένα καθαρό και όμορφο περιβάλλον;
Ανακύκλωση, οικονομία φυσικών πόρων;

Οι τρεις νικητές μας, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος, συμμετείχαν στο διαγωνισμό μας και ταξίδεψαν στο Βοτανικό Ινστιτούτο Klorane στην Τουλούζη.

 

taxidi-2018-nikites

Δείτε τις συμμετοχές του διαγωνισμού

Για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια τώρα οι φίλοι του KLORANENATUREPROJECT στηρίζουν τις πρωτοβουλίες μας για την προστασία του περιβάλλοντος συμμετέχοντας στους διαγωνισμούς μας. Μας ταξιδεύουν σε καταπράσινους ελαιώνες σε θάλασσες και στεριές σε υπέροχα μεσογειακά τοπία που αντικατοπτρίζουν την ομορφιά της πατρίδας μας διεκδικώντας ένα ταξίδι στη Γαλλία και στις εγκαταστάσεις του ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ KLORANE. Oι νικητές ακόμα μιλούν γι’αυτή την εμπειρία που έμεινε μια γλυκιά ανάμνηση αλλά και ελπίδα ότι η φύση θα παραμείνει ένας κήπος για τα παιδιά όσο υπάρχουν άνθρωποι με πάθος που τη φροντίζουν!

Το όμορφο ταξίδι μας με ξεναγό τον πολύτιμο φυτικό θησαυρό μας, την ελιά ξεκίνησε το 2014 όπου οι φίλοι μας συμμετείχαν με ενθουσιασμό στο διαγωνισμό του kloranenatureproject για την αναζήτηση των αρχαιότερων ελαιόδεντρων. Υπέροχες φωτογραφίες δέντρων-έργων τέχνης που μας διηγήθηκαν την ιστορία που έφεραν στο μεγάλο τους κορμό και στα γέρικα κλαδιά τους μας θύμισαν πόσο ιερό είναι το ελαιόδεντρο και μας συγκίνησαν.

Το 2015 ακόμα περισσότεροι λάτρεις της ελιάς μοιράστηκαν μαζί μας το ρόλο της στη ζωή τους! Ανέβασαν την αγαπημένη τους φωτογραφία όπου η ελιά, οι καρποί της, τα φύλλα της πρωταγωνιστούν στην καθημερινότητά τους στο παρόν τους!

Το 2016 το ένδοξο παρελθόν της ελιάς, αποτυπώθηκε με μοναδικές εικόνες, κείμενα και ποιήματα. Από το Μινωικό πολιτισμό, ως τους Ολυμπιακούς αγώνες και από τους περήφανους κορμούς που στέκονταν αγέρωχοι σε ένα Κυκλαδονήσι μέχρι αιωνόβια ελαιόδεντρα που στολίζουν το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το 2017 η ελιά πρωταγωνίστησε και πάλι χάρη σε ένα κάλεσμα του Klorane Nature Project: «Φυτέψτε ένα μικρό ελαιόδεντρο στο χώρο που αγαπάτε, το σπίτι, τον κήπο, το σχολείο, την εργασία, την αυλή του σπιτιού σας κι όπου αλλού θεωρείτε ότι πρέπει να βρίσκεται αυτός ο εμβληματικός καρπός». Πάνω από 350 φωτογραφίες ομόρφυναν την πρωτοβουλία μας και άλλοι 3 άνθρωποι μπόρεσαν να γνωρίσουν από κοντά τις εγκαταστάσεις και τη δράση του Κlorane Botanical Foundation. Ευχαριστούμε!

Το 2018 συνεχίζουμε και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας τις καλύτερες πράξεις για την προστασία του περιβάλλοντός μας. Εσείς τι κάνετε καθημερινά για να ζείτε σε ένα καθαρό και όμορφο περιβάλλον; Ανακύκλωση, οικονομία φυσικών πόρων; Λάβετε μέρος στο διαγωνισμό μας γράφοντάς μας μια απλή αλλά ουσιαστική κίνηση που κάνετε στην καθημερινότητά σας ή στείλτε μας μια φωτογραφία που την αποτυπώνει και μπορεί να είστε εσείς ένας από του 3 νικητές που θα κερδίσουν ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ. Εκεί όπου ένα όραμα για να παραμείνει η γη μας ένας κήπος για τα παιδιά παίρνει σάρκα και οστά χάρη στο πάθος κάποιων ανθρώπων που δεν ξεχνούν ποτέ ότι η φύση μας είναι το σπίτι μας και οφείλουμε να τη σεβόμαστε. Επιπλέον 20 από τους συμμετέχοντες θα κερδίσουν ένα σετ περιποίησης Klorane για να δοκιμάσουν δύο μοναδικά προϊόντα από τους πολύτιμους θησαυρούς της ελληνικής φύσης.

Μην ξεχνάτε: μια μικρή αλλά σημαντική δική σας κίνηση για τη σωτηρία του περιβάλλοντός μπορεί να είναι η παρακαταθήκη για έναν ονειρεμένο κόσμο για τις γενιές που θα ακολουθήσουν.